2 Temmuz 2007 Pazartesi

Piramitlerin (Olmayan) Sırrı

* Kahire’de bulunan Keops Piramidi;
* 12 ton ağırlığında iki buçuk milyon taş bloktan oluşmaktadır
Piramitteki bütün taşların ağırlığı 12 ton değildir, ancak zemine yakın bulunan en büyük taşlar bu büyüklüktedir, zaten bütün taşlar 12 ton olsa matematiksel olarak asla piramit şekli inşa edilemezdi. Ayrıca 12 ton da çok abartı bir ağırlık değildir, birkaç öküz ve alet yardımıyla taşınması mümkün bir ağırlıktır.
* Günde on blok yerleştirilmesi halinde, yapımının 664 yıl sürmektedir.
Niye günde on blok olsun kardeşim? Sebep ne? 100.000 civarında işçi günde ancak 10 blok mu yerleştiriyordu yani? Gerçek şu ki her gün yüzlerce blok yerleştiriliyordu, zaten her bloğun 12 ton ağırlığında olamayacağını da yukarıda açıkladık. Gerçekten piramitler 10 ila 40 yıl arasında tamamlanmıştır.
* Piramidin üstünden geçen meridyen karaları ve denizleri tam eşit iki parçaya bölmekte ve piramidin dünyanın ağırlık merkezinin tam ortasında bulunmaktadır.
Yanlış!


* Yüksekliğinin (164 m.) bir milyarla çarpımı güneşle dünyamız arasındaki uzaklığı vermektedir.
Piramidin yüksekliği 145 metre idi. Ayrıca 164′ü bir milyarla çarparsak dünyanın güneşe uzaklığını birkaç yüz kat aşarız. Çünkü bu uzaklık 152 milyon kilometredir! 164 milyar kilometre değil. O ancak bu safsataları gerçek sananlarla bilim güneşi arasındaki uzaklık olabilir.
* Taban alanının, yüksekliğinin iki katına bölünmesi pi sayısını vermektedir.
Yalan!


* Piramitlerin içerisinde ultrasound, radar, sonar gibi cihazlar çalışmamaktadır.
Piramitlerin yüzeyi taştan ve kalındır, bu sebeple piramidin bazı bölgelerinde bu cihazlar sorun çıkarabilir ancak bu büyük oranda gerçek dışıdır. Ayrıca piramit geometrisi enerjiyi piramidin içinde korur ve hapseder.

* Kirletilmiş su bir kaç gün piramidin içinde bırakıldığında arıtılmış olarak bulunmaktadır.
Bu ne saçmalıktır? Kirli suyu nereye koyarsan koy kir dibe çöker yüzeyde temiz su kalır.

* Piramidin içerisinde süt bir kaç gün süreyle taze kalmakta ve sonunda bozulmadan yoğurt haline gelmektedir.
Piramit içindeki enerjiyi korur ve nesnelere odaklar. Bu piramit binasına has bir şey değildir. Piramit geometrisindeki bir karton kutu yapıp bu deneyleri yapabilirsiniz.
* bitkiler piramit içerisinde daha hızlı büyümektedirler.
Enerji olayı!
* Çöp bidonu içindeki yemek artıklarının hiç koku yaymadan mumyalaşmaktadırlar.
Yine aynı mesele!
* Kesik, yanık, sıyrık ve yaralar piramidin içinde daha çabuk iyileşmektedir.
Aynı!
* piramidin içi yazın soğuk, kışın sıcak olmaktadır.
Şimdi bu ne? Eşekler bile her taş binanın yazın serin kışın sıcak olduğunu bilir.

* Piramit kimin adına yapıldıysa onun bulunduğu odaya yılda 2 kez güneş girmekte ve bu günler; doğduğu ve tahta çıktığı günlerdir.
Bu da Mısırlıların matematikte ne kadar ilerlediğini gösterir. Bunda bir gizem yok, hesap doğru yapıldığı takdirde bunu her mimar inşa edebilir.


Netice; gördüğümüz gibi verilen bilgilerin çoğu yalan-yanlış laflar, safsatalar. Doğru olan birkaç bilgi ise bilimsel olarak açıklanmış ve gizemli bir yanı olmayan olgular.

Hiç yorum yok: